FANDOM


Ulvilan kirkko on Ulvilassa sijaitseva keskiaikainen kivikirkko. Kirkon suojeluspyhimys on Pyhä Olavi. Kirkkoa pidetään yhtenä Suomen merkittävimmistä keskiaisista muistomerkeistä.

Kirkon länsipuolella oleva kellotapuli on peräisin 1750-luvulta ja sen on suunnitellut Jaakko Winberg. Piikin on suunnitellut G. T. Chiewitz.

Kirkko sisältä Muokkaa

Alttaritaulu on peräisin 1700-luvulta eikä tekijää tunneta. Ensimmäiset urut hankittiin 1800-luvulla ja nykyiset vuonna 1937. Muuta esineistöä ovat Pyhää Olavia esittävä veistos, veistos "Pyhä Anna kolmantena" ja keskiajalta peräisin oleva ehtoolliskalkki.

Kirkkoon hankittiin penkit 1600-luvulla. Kristillinen penkkijärjestys kuvasi sosiaalista arvojärjestystä. Kirkon kuorissa on ns. kuninkaanpenkit, joista ainakin toinen on valmistettu Kustaa III:tä vierailua 1790-luvulla varten.

Lähteet Muokkaa

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Ympäri Wikian verkkoa
Hae mainospaikkaa

Satunnainen wiki